لیست اختراعات یوسف جعفری ندوشن
در اين طرح براي سنجش ارتفاع، از يك سيستم بسيار ساده و در عين حال هوشمند استفاده شده است. زمانيكه دستگاه روشن مي شود به طور خودكار يك گلوله ساچمه اي متصل به نخ از طريق يك موتور گيربكس ساده ، به طرف پايين حركت كرده و زماني كه گلوله به سطح زمين برسد بدون نياز به دخالت كاربر، سطح زمين تشخيص داده شده و همزمان جهت گردش موتور عوض شده و گلوله به طرف بالا كشيده مي شود.در اين حالت همزمان با تغيير جهت حركت گلوله شمردن شروع مي شود. ويژگي منحصر به فرد اين دستگاه هوشمند بودن در تشخيص سطح زمين ، بدون استفاده از حسگر ها بوده و اين عمل با استفاده از قوانين ساده فيزيكي (صفر شدن كشش نخ زمان رسيدن گلوله به زمين) صورت مي گيرد.
قطع كننده مدار حالت جامد (solid state circuit breaker) يك تجهيز حفاظتي است كه در سيستم هاي توزيع انرژي DC يا به عبارتي ريز شبكه هاي DC جهت تشخيص خطا هاي جريان و قطع سريع جريان خطا مورد استفاده قرار مي گيرد. تجهيز نامبرده شده از يك يا چند سوييچ نيمه هادي و چند بخش ديگر مثل واحد تشخيص خطا، مدار جاذب انرژي، منبع تغذيه و ... تشكيل شده است. تا كنون توپولوژي هاي زيادي براي ايجاد قطع كننده هاي مدار حالت جامد(SSCB) ارائه شده اند كه جهت ارزيابي عملكرد آنها شاخص هاي سرعت تشخيص و قطع خطا، تلفات هدايتي، پيچدگي و هزينه را مي بايست در نظر گرفت. در مدل پيشنهادي از يك سوييچ الكترونيك قدرت (normally on SiC JFET) به عنوان سوييچ اصلي استفاده شده و جهت ايجاد انعطاف پذيري بالا جهت مقابله با خطا هاي مختلف از يك مدار كنترلي براي تشخيص نوع خطا و پياده سازي الگوريتم حفاظتي مناسب استفاده شده است. آستانه تشخيص خطا هاي اتصال كوتاه و اضافه جريان و همچنين مدت زماني كه SSCB مي تواند در وضعيت اضافه جريان قرار داشته باشد؛ در اين روش به راحتي قابل تنظيم شدن است.
امروزه چند روش عمده براي عمق سنجي ارائه شده اند؛ كه اكثراً مبتني بر سنسورهاي آلتراسونيك بوده و يا در برخي موراد از ميله هاي مدرج يا استفاده از قرقره هاي سيم پيچي شده(تشخيص آب با رسانايي) عمق سنجي را انجام مي دهند كه اولاً روش هاي هزينه بري بوده و براي عمق سنجي داراي محدوده اندازه گيري پاييني ميباشند. در روش پيشنهادي وسيله ساخته شده با عنوان عمق سنج ديجيتال با استفاده از يك سيستم الكترومكانيكي متشكل از: موتور گيربكس، نخ، گوي فلزي، چرخ شمارنده و چرخ نخ پيچ شده و با استفاده از تحليل نيروي كشش نخ و قانون ارشميدس (نيروي شناوري در سيالات)، عمق سنجي را انجام ميدهد. در اين روش زمانيكه دستگاه روشن مي شود گوي فلزي متصل به نخ از طريق يك موتور گيربكس ، به طرف پايين حركت كرده و زماني كه گوي به سطح زمين برسد به طور خودكار و بدون نياز به دخالت كاربر، سيستم كنترلي سطح زمين را تشخيص داده و همزمان جهت گردش موتور را عوض كرده و گلوله به طرف بالا كشيده ميشود. همزمان با تغيير گردش موتور، شمارنده ديجيتال و همچنين مدار تشخيص سطح آب فعال ميشوند. مدار تشخيص سطح آب بلافاصله بيرون آمدن گوي فلزي از آب را تشخيص داده و شمردن را متوقف ميكند. با رسيدن گوي فلزي از سطح سيال به سطح دستگاه موتور از مدار خارج شده و و در نهايت سيكل اندازه گيري به اتمام ميرسد. دقت بالا، محدوده اندازه گيري بالا ، هزينه ساخت پايين و عدم اثرگذاري محيط مورد كاربرد بر فرآيند اندازه گيري از ويژگي هاي وسيله ساخته شده ميباشد.
موارد یافت شده: 3